(Bijna) 100-jarige plant eigen boom in Burghsluis

Gedenkbomen 100-jarigen

Wereldoorlogen

BURGHSLUIS - Martien Hart, geboren op 8 april 1917 in Kerkwerve, koos voor de Oudehavenweg in Burghsluis. Hart: "Ik heb hier 65 jaar gewoond en er is hier veel gebeurd." Hij maakte vlak achter de dijk twee wereldoorlogen mee, overleefde de Watersnoodramp en verloor er twee van zijn vier kinderen.
Juttepeer
Ook de keuze van de boom ligt bij de jubilaris. Hart: "Ik wilde graag een juttepeer. Een perenboom die groot en sterk kan worden. Vroeger stonden ze hier ook al. Ik hoop dat deze er ook heel lang zal staan."
Martien Hart
Martien Hart © oz
ITEM Gedenkbomen 100-jarigen
Prachtig
De gemeente wil de 100 jarigen op het eiland eren. Burgemeester Rabelink: "We hebben nu zo'n dertig bomen geplant. Al die mensen hebben hun levensverhaal. Velen zijn hier opgegroeid. Ik vind dat echt prachtig."
Bijzonder
Voor Rabelink was deze keer extra bijzonder. Rabelink: "Dit is de eerste boom die ik plant met iemand die nog net geen 100 is! Dus doe mij het alstublieft niet aan en wordt in april gewoon 100", grapte de burgemeester.
Tamme kastanje
Ook voor mevrouw Catsman-Slager uit Brouwershaven werd donderdagmiddag een boom geplant. Zij koos voor een tamme kastanje in het Slingerbos bij Brouwershaven.