Belangrijk bouwplan Cadzand ontbreekt in kustvisie (video)

Belangrijk bouwplan Cadzand ontbreekt in kustvisie (video)
Belangrijk bouwplan Cadzand ontbreekt in kustvisie (video)
Besluiten kust 1

Grote wens

CADZAND - De grootste wens van de gemeente Sluis is de komst van een wellnesspaviljoen vlakbij de jachthaven in Cadzand. Over het paviljoen zijn ondernemers en de gemeente al enkele jaren in gesprek. In de voorlopige kustvisie is het paviljoen niet opgenomen en dat zou betekenen dat het er niet komt. Donderdagavond wordt de kustvisie besproken in de gemeenteraad van Sluis.

Badstatus

Wethouder Ploegaert zou het jammer vinden als er geen paviljoen komt. "We praten er al enkele jaren over en het is belangrijk voor het dorp." Daarmee doelt hij op de internationaal erkende badstatus die Cadzand heeft. "Zo'n wellnesspaviljoen is daar een uitvloeisel van."

Andere plannen schrappen

De gemeente Sluis is bereid om concessies te doen. Er liggen volgens de wethouder nog plannen voor vier nieuwe strandpaviljoens. "We zijn bereid om er twee uit de plannen te schrappen als we dat wellnesspaviljoen in de kustvisie kunnen opnemen."De andere locatie die hij in gedachten heeft is vlak bij 't Killetje.

Gemeenteraad aan zet

Of de gemeenteraad akkoord gaat met de plannen van de wethouder moet donderdagavond blijken als de gemeenteraad haar definitieve visie op de plannen bepaalt. Niet alleen de gemeente Sluis levert een reactie, ook de andere instanties die betrokken zijn bij het maken van de kustvisie, mogen een reactie geven op de voorlopige plannen.