Middelburg is historisch ommetje en watertappunt rijker (video)

Middelburg is historisch ommetje en watertappunt rijker (video)
Middelburg is historisch ommetje en watertappunt rijker (video) © oz
Wandelommetje Middelburg

Rolls-Royce

MIDDELBURG - Burgemeester Harald Bergmann kwam samen met dijkgraaf Toine Poppelaars aanrijden in een Rolls-Royce. De burgemeester onthulde het bord met daarop de route van het ommetje en de dijkgraaf mocht het watertappunt officieel openen.

Gratis gemeentepils

Op de kruising van de Oude Koudekerkseweg en de Burgemeester Dregmansstraat begint het ommetje. Op die plek is vandaag ook een watertappunt onthuld van Join The Pipe. Die organisatie heeft in Nederland, België en Duitsland al 450 van dat soort punten geïnstalleerd om het drinken van kraanwater te promoten.
© oz

Waterpomp

"Op deze plek stond vroeger al een waterpomp. We hebben geprobeerd om zo'n oude waterpomp hier terug te krijgen, maar dat is niet gelukt", vertelt Laus Bosselaar van wijkteam 't Zand-Stromenwijk.
Item Wandelommetje Middelburg

Walvis

Het ommetje is vijf kilometer lang en het is ook mogelijk om een langere versie van zeven kilometer te wandelen, en een kortere versie van drie kilometer. De route gaat onder andere langs het gemaal Boreel. Bij dat gemaal uit 1929 is een afbeelding van een walvis te zien, het vroegere logo van het Walcherse waterschap. Men zag walvissen toen als gevaarlijke dieren en daarom werd de walvis gekozen als symbool voor de strijd tegen het water.
© oz