Dallinga.com niet naar play-offs driebanden

Jean-Paul de Bruijn
Jean-Paul de Bruijn © OZ

Leiding

SLUISKIL - In de eerste partij was Jean-Paul de Bruijn (foto) uit Hulst in 26 beurten zijn tegenstander Gerwin Valentijn met 40-15 de baas. Vervolgens was Berry Dallinga niet opgewassen tegen Henk Blauwblomme. Hij verloor met 32-40 in zijn 37 beurten, waardoor A1 Biljarts terug kon komen tot 2-2.

Caudron

Dankzij de Belg Frédéric Caudron nam Dallinga een 4-2 voorsprong. Caudron was met 40-26 in achttien beurten te sterk voor Eddy Merckx. Vervolgens speelde Steven van Acker in de slotpartij in 25 beurten gelijk tegen Martien van de Spoel waardoor beide teams één punt kregen. Eindstand 5-3.

— Omroep Zeeland Sport (@omroepzldsport)
">
Nederlandse titel
Zondag staat de laatste speelronde op het programma. De nummer één in de reguliere eindstand plaatst zich rechtstreeks voor de finale waarin gespeeld wordt om de Nederlandse titel. Dat wordt Eureka Billard of MC Breda.
De nummers twee en drie uit de reguliere competitie maken in een onderlinge tweekamp uit wie zich als tweede ploeg plaatst voor de finale.

Niet meer in eigen hand

Dallinga.com, dat nu vijfde staat, kan hoogstens nog vierde worden. "We hadden het niet meer in eigen hand", legt teamleider Meerten Dallinga uit. "Nu Prinsen gewonnen heeft, kunnen we het niet meer halen."

Eén punt tekort

"Eigenlijk komen we één punt tekort voor de play-offs", rekent Dallinga uit. Dat heeft onder meer te maken met de afwezigheid van kopman Caudron tijdens zeven wedstrijden dit seizoen. Ook De Bruijn speelde enkele duels niet mee.

Geen grote namen bij

Voor volgend seizoen zal er niet veel veranderen bij de ploeg. "Er komen geen grote namen bij. Caudron, De Bruijn en Van Acker blijven", aldus Dallinga. De ploeg wordt aangevuld met Patrick Vasseur en Berry Dallinga.
Zondag staat de laatste competitieronde op het programma. Dallinga.com speelt tegen MC Breda.