'Surfschool Veerse Meer moet nog in de kustvisie' (video)

'Surfschool Veerse Meer moet nog in de kustvisie' (video)
'Surfschool Veerse Meer moet nog in de kustvisie' (video)
Besluiten kust 2

Anders moeten we weg

WISSENKERKE - "Jammer", zegt Charles de Vries van de surfschool aan de Veerse Gatdam. "We zitten hier al sinds 1984 dus waren erg verrast toen we ontdekten dat we niet in de kustvisie zijn opgenomen." Voor de surfschool is het van belang dat het wel in de kustvisie komt te staan. "Anders moeten we weg", reageert Nicolaas Zwager.

Vertrouwen

Toch hebben Zwager en De Vries er alle vertrouwen in dat het goed komt met de surfschool. "De gemeente staat achter ons, dat hebben ze ook al laten weten." 
Strandpaviljoen erbij
De gemeente Noord-Beveland wil niet alleen de sufschool in de kustvisie hebben, maar wil ook de optie open houden voor een extra strandpaviljoen aan de kust. Volgens de voorlopige versie van de kustvisie mag er alleen een nieuw paviljoen worden gebouwd als ergens anders langs de Zeeuwse kust een paviljoen verdwijnt. 
Zeeuwse Lagune
Eerder wees de gemeenteraad al een plan af voor een vakantie-eiland in het Veerse Meer. Daar worden donderdag geen uitspraken over gedaan. De Provincie Zeeland wil dat er nog een onderzoek gedaan wordt naar de mogelijke komst van het eiland. Tot nu toe zijn die plannen niet in de kustvisie opgenomen.