Toekomst Moerman ongewis door beleid judobond (video)

Toekomst Moerman ongewis door beleid judobond (video)
Toekomst Moerman ongewis door beleid judobond (video) © Omroep Zeeland
judo Moerman
HOOGVLIET - Studie
Moerman is student geneeskunde in Rotterdam en daardoor is het voor hem niet mogelijk om dagelijks op Papendal te trainen. "Ik heb geprobeerd om mijn studie over te zetten naar Nijmegen, maar dat is niet gelukt. Daarna heb ik gevraagd aan de judobond of het voor me geregeld kon worden, maar ook daar is niets van terecht gekomen", zegt Moerman. "Dat is natuurlijk heel frustrerend. Ik wil graag aan de eisen van de bond voldoen, maar door m'n studie is dat niet mogelijk. Het gevolg is dat ik buiten de boot val.
Centraliseren
De judoschool van De Korte in Hoogvliet is de plek waar Moerman werkt aan zijn topsportcarrière. Hij snapt wel dat de judobond de trainingen van de beste judoka's is gaan centraliseren, maar vindt het niet goed dat je gelijk overal buiten valt als je er niet aan kunt voldoen. "In het verleden is gebleken dat judoka's die ergens anders in het land trainen ook medailles kunnen halen. Ik hoop dat er een oplossing voor mij komt." 
Judoka Mauk Moerman tijdens een krachttraining
Judoka Mauk Moerman tijdens een krachttraining © Omroep Zeeland
ITEM Judo Topsportprogramma 2
Olympische Spelen
Door het nieuwe beleid van de bond zou het zo kunnen zijn dat Moerman voor geen enkel belangrijk toernooi meer in aanmerking komt. Toch komt stoppen niet in zijn woordenboek voor. "Zo zit je als topsporter niet in elkaar. Ik zal er alles aan doen om het hoogste niveau te halen en te blijven halen. Ik hoop dat de judobond me daarin wil steunen en dat het lukt. Kijk, je traint om de Olympische Spelen te halen en daar ga ik niet van afwijken."
Individueel geval
De judobond wil niet reageren op de situatie van Mauk Moerman. Er wordt noet op individuele gevallen ingegaan, zo luidt het antwoord.