Zeeuwse koks stoeien met streetfood

Zeeuwse koks stoeien met streetfood
Zeeuwse koks stoeien met streetfood © OZ
© OZ
ITEM kookwedstrijd

Duidelijk

BURGH-HAAMSTEDE - De jury was zeer te spreken over de winnaar, die volgens de juryleden met overmacht had gewonnen. De creatie van Van de Walle; een gerecht van zoete aardappelen met pulled rundvlees, zorgde voor een unanieme keuze. Nummer twee werd Wim van Dalen van Grand Hotel Ter Duin. Hij maakte een 'surf en turf' creatie; een wrap met ansjovis. De derde prijs was voor Femke Saman uit Zierikzee. Zij maakte gamba's klaar, die op een papadum werden gepresenteerd.

Streetfood

De Vereniging Zeeuwse koks heeft 35 leden. Jaarlijks wordt een kookwedstrijd gehouden met steeds een ander thema. Dit jaar werd gekozen voor streetfood. "We kijken elke keer wat er leeft. Dit jaar is streetfood echt hot", aldus Wim van Dalen van de vereniging.

Gamba's

De enige vrouwelijke deelnemer komt uit Zierikzee en heet Femke Saman. Zij werkt  bij hotel café restaurant Akershoek in Ouddorp. "Streetfood zijn kleine gerechtjes die je op straat of op een festival in een bakje kunt opeten", verteld ze. "Ik maak gamba's klaar met een frisse salade. Daarbij serveer ik een drankje van ananas en limoen."