Zeeland wordt wakker: Dode Rilland, Thermphos en Expeditie Robinson

Zeeland wordt wakker: Dode Rilland, Thermphos en Expeditie Robinson
Zeeland wordt wakker: Dode Rilland, Thermphos en Expeditie Robinson © OZ
Onderzoek dode Rilland
Onderzoek dode Rilland © provicom

Overleden persoon

OOST-SOUBURG - In een woning in Rilland is maandagavond een overleden persoon gevonden. De politie doet groot onderzoek naar identiteit en doodsoorzaak.

Lees ook: 
Overleden persoon gevonden in woning Rilland
Thermphos (archief)
Thermphos (archief) © OZ

Ruzie

De beschuldiging dat er onvoldoende aandacht is voor de veiligheid bij het saneren van Thermphos is complete onzin. Dat zei Carel Braakman van Van Citters Beheer (VCB) maandagavond bij een vergadering in het provinciehuis. Ook stelt hij dat de beschuldiging dat kosten zwaarder wegen dan de veiligheid nergens op slaat.
Debbie Smits
Debbie Smits © OZ

Zeeuwse Robinson

Twee Zeeuwen maken nog kans op deelname aan de exotische spelshow 'Expeditie Robinson'. Debbie Smits in Tholen en Patrick Lambregts in Terneuzen mogen met 98 andere niet-bekende Nederlanders gaan strijden om vier plaatsen in het programma.
© Omroep Zeeland

Begroting VRZ

Gemeenteraadsleden van Terneuzen en Hulst werden gisteravond tussentijds bijgepraat over de begroting van Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Raden moeten zo niet meer voor een voldongen feit komen te staan met een begroting waarin niks meer te kiezen valt. Het eerdere overleg is een direct gevolg van het kritische rapport over het functioneren van de VRZ dat eind januari uitkwam.
© Omroep Zeeland / Ria Brasser
Foto: Ria Brasser

Weer

Droog en flinke zonnige perioden. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige westenwind wordt het rond de tien graden.