Dode man Rilland gevonden door ongeruste buurvrouw (video)

Dode man Rilland gevonden door ongeruste buurvrouw (video)
Dode man Rilland gevonden door ongeruste buurvrouw (video) © HV Zeeland
Dode man Rilland D2

Melding

RILLAND - De politie is maandagmiddag om 17.25 uur de woning binnengegaan na de melding van een buurtbewoonster en vond daarbij de overleden man in de woning. Nadat het stoffelijk overschot was gevonden is de politie een onderzoek gestart naar zijn identiteit en de doodsoorzaak.  

Geschrokken

Buurtbewoners reageren geschrokken dat zoiets bij hen in de straat gebeurt. De 65-jarige bewoner van de woning kwam volgens de buurtbewoners oorspronkelijk niet uit Rilland, maar hij woonde er wel al tientallen jaren.

Buurvrouw

Volgens de plaatsgenoten die de man kenden was hij een teruggetrokken man, die erg op zichzelf leefde. Met zijn twee directe buurvrouwen had hij wel regelmatig contact. Hij zou vaak koffie met hen hebben gedronken. Een buurvrouw had ook zijn sleutel. Toen zij een paar dagen niet van hem had vernomen zou ze in zijn woning zijn gaan kijken, waarbij ze hem dood aantrof. 
Onderzoek naar dode man in Rilland
Onderzoek naar dode man in Rilland © HV Zeeland
Onderzoek
Er zijn 25 rechercheurs op de zaak gezet. De forensische rechercheurs hebben de hele nacht onderzoek gedaan in en rondom de woning. Ook dinsdag overdag wordt nog technisch en tactisch onderzoek gedaan. 

Identiteit


In eerste instantie werd alleen nog gesproken over een overleden persoon. Inmiddels is bekend dat het waarschijnlijk om de bewoner gaat. Officieel moet zijn identiteit wel nog worden vastgesteld, meldt de politie.

Getuigen

De doodsoorzaak en de toedracht zijn nog onduidelijk. De politie is nu op zoek naar getuigen die meer weten over het overlijden van de man, of die de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien.
Dode-Rilland-D2-ZNO170321WV