Eerste album uit van veelbelovende Zeeuwse band (video)

Eerste album uit van veelbelovende Zeeuwse band (video)
Eerste album uit van veelbelovende Zeeuwse band (video) © OZ
PEER brengt eerste album uit
MIDDELBURG - Indie-rock
Ondanks hun jonge leeftijd stond het viertal al op menig groot festival, wonnen ze tal van competities en ontvingen ze lovende kritieken. PEER maakt indie-rock met catchy refreinen die in het hoofd blijven hangen. Op het podium is de chemie tussen de vier bandleden bijna tastbaar. Volgens critici heeft deze Zeeuwse band, in navolging van BLØF en Racoon, de potentie om Nederland te veroveren. De EP moet daar een belangrijke rol in spelen. Het album kon mede worden opgenomen dankzij een crowdfundingsactie, die ruim 5000 euro opleverde. 
Opgericht
Kort nadat de band was opgericht, sleepte PEER de Buma Music Academy Award 2014 in de wacht en won de groep verschillende regionale bandcompetities. Het kwartet, drummer Renzo Rijn, gitarist Jesper de Jonge, bassist Bas Boudens en zanger/gitarist Gijs Teuwsen bracht sindsdien diverse singles uit. De band trad onder meer twee keer op bij Concert at SEA en stonden in het voorprogramma van Jett Rebel en BLØF. 
© OZ

De Spot

De release van hun album vindt plaats op 15 april in De Spot in Middelburg. Dat optreden is het begin van de Mad For It Tour. PEER speelt op Dijkrock in Rilland, op Koningsdag in Middelburg en in TivoliVredenburg Utrecht. Ook is de band twee keer support act van BLØF.

Liverpool

Op 21 en 22 mei speelt de band op het International Pop Overthrow Festival in Liverpool. Dat muziekfestival startte in 1998 in Los Angeles en wordt inmiddels georganiseerd in diverse steden. Elke act krijgt de kans zich te presenteren in enkele clubs met een optreden van een half uur.