Zeeland krijgt derde crematorium (video)

Zeeland krijgt derde crematorium (video)
Zeeland krijgt derde crematorium (video) © Omroep Zeeland
Derde crematorium

Kleinschalig crematorium

GOES - Norman van der Loop, projectleider bij uitvaartverzorger Dela verwacht in Goes zo'n zeshonderd crematies per jaar uit te voeren. "Het wordt een kleinschalig crematorium met maximaal twee of drie uitvaarten per dag. Mensen willen steeds meer tijd hebben voor een afscheidsdienst en die kunnen ze hier krijgen."

Cremeren populair

Zeeuwen kiezen overigens minder vaak voor een crematie dan andere Nederlanders. Landelijk kiest ruim zestig procent van de mensen voor cremeren, in Zeeland is dat zo'n vijftig procent. Dat verschil heeft te maken met het feit dat in behoudende christelijke kringen begraven een sterke voorkeur heeft. Toch verwacht Van der Loop dat ook hier de populariteit van cremeren toeneemt. "Het is vaak goedkoper en je hebt toch minder zorgen over een graf bijvoorbeeld. Bovendien, als er een crematorium in de buurt is, kiezen mensen daar ook eerder voor dan dat er een ver weg is."
© Omroep Zeeland

April 2018 klaar

Het Goese crematorium levert werk op voor één fulltime locatiemanager en zo'n vijftien parttime medewerkers. De eerste crematies moeten in april van 2018 plaatsvinden.