'Een geit is een echte vrouwenmagneet' (video)

'Een geit is een echte vrouwenmagneet' (video)
'Een geit is een echte vrouwenmagneet' (video) © Omroep Zeeland
Toename melkgeiten 2

Nieuwe uitdaging

KAMPERLAND - Steendijk ruilde een deel van zijn landbouwgrond in voor een stal vol melkgeiten. Een nieuwe uitdaging voor de boer, die hem prima bevalt. Samen met zijn vrouw en kinderen zorgt hij nu voor bijna zeshonderd melkgeiten en hun jonkies.

Aanwinst

De familie Steendijk vindt de geiten een aanwinst voor het bedrijf. Kees: "Het zijn hele aaibare dieren. Ze zijn niet zo schuw als schapen maar komen juist direct naar je toe. Heel erg leuk!" Vooral als de dieren eten krijgen, komen ze massaal op de boer afgerend. 

Met geiten trek je vrouwen

De dieren trekken ook veel aandacht in Kamperland en omstreken. Iedereen komt een kijkje nemen. "Ik dacht altijd: als je vrouwen op de boerderij wil hebben, moet je een manege beginnen, maar met geiten lukt het blijkbaar ook", lacht de boer.

Melk

De boer kocht de geiten een jaar geleden. Hij moest een jaar wachten voordat de dieren zwanger raakten. Nu zijn de meeste geiten bevallen en dat betekent niet alleen dat er schattige lammetjes door de schuur dartelen, maar ook dat er kan worden gemolken. Per dag zo'n duizend liter geitenmelk. 
Toename melkgeiten 1

Inleveren

Om de geitendroom waar te maken, moest het gezin heel wat grond inleveren. "Tot vorig jaar was ik gewoon een akkerbouwer. We hadden de ruimte om de stal te bouwen, maar dat is wel ten koste gegaan van onze grond. We hebben er voor moeten dokken om het echt te laten werken."

Cirkeltje rond

Een gebrek aan geitenmelk in het land gaf de doorslag. "Het past heel goed bij ons bedrijf om geiten te houden. We kunnen de dieren voeden met zelfgeteelde gewassen en de geitenmelk verkopen. De mest kunnen we weer gebruiken op het land. En ja, waarom dan geiten? Nou, het zijn ook gewoon leuke beesten."

Lees ook:
 Aantal geiten in een jaar tijd verdubbeld