Meer politie naar Rilland vanwege zorgen over veiligheid

Piet Zoon
Piet Zoon © OZ
HH Piet zoon

Toename criminaliteit

RILLAND - Veel bewoners van Rilland maken zich grote zorgen over een vermeende toename in criminaliteit. Zoon heeft daar wel begrip voor, maar vindt het niet terecht. "Ik kan me voorstellen dat als er zoveel extreme gebeurtenissen plaatsvinden, dat je dan een gevoel van onveiligheid krijgt. Maar dat gevoel is niet terecht, het is niet onveilig."

Opzienbarende gebeurtenissen

De laatste maanden waren er drie opzienbarende gebeurtenissen in en bij Rilland. In het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland werd het lichaam van een drugsdealer gevonden, er bleek een vrachtwagen te staan vol spullen om drugs te maken, goed voor 1 miljard xtc-pillen, en maandag werd een inwoner van Rilland dood gevonden in zijn huis aan de Hontestraat. In de woning werd een wietkwekerij gevonden.

'Niet onveiliger'

Maar wanneer je naar de criminaliteitscijfers kijkt, blijkt volgens Zoon uit niets dat er inderdaad sprake is van een toename aan criminaliteit. "Rilland is niet onveiliger dan andere kernen in de gemeente", benadrukt hij. Toch neemt hij nu maatregelen om dat gevoel van onveiligheid weg te nemen, zoals de toename in het aantal agenten op straat.