Buurt verbaasd over kaalslag bij stadscamping

Buurt verbaasd over kaalslag bij stadscamping
Buurt verbaasd over kaalslag bij stadscamping © OZ
Omwonenden verbaast over kaalslag bij stadscamping

Bom

MIDDELBURG - Volgens omwonenden is op de wijktafel van de Stromenwijk een paar weken geleden wel verteld dat er onderhoud gepleegd zou worden aan het groen rondom de camping, maar is nooit verteld dat alle bomen zouden verdwijnen. "Het is net alsof er een bom is ingeslagen", laat een buurtbewoner weten. Door het verdwijnen van de bomen kijken buurtbewoners plotseling tegen allerlei gebouwen, sporthallen en sportwvelden aan.

Niet op de hoogte

Ook Marianne Golsteijn, secretaris van de Stichting Tuin van Zeeland, is verbaasd over het verdwijnen van alle bomen. Stichting Tuin van Zeeland is een organisatie die zich bezighoudt met de natuur op Walcheren, met een bijzondere aandacht voor bomen, hagen en overige beplantingen. "Normaal gesproken worden we bij zulke grote werkzaamheden door de gemeente op de hoogte gebracht", vertelt Golsteijn. "Dat is nu niet gebeurd."

Geen negatieve geluiden

De gemeente Middelburg begrijpt de ophef in de buurt niet helemaal. Volgens de gemeente is het onderhoud recent nog in het wijkteam besproken en zijn toen geen negatieve geluiden gehoord. De gemeente benadrukt dat er nieuwe bomen en hagen worden geplant rond de camping.

Opening

Eerder deze maand werd bekend dat de stadscamping in Middelburg weer open gaat. De camping is acht jaar dicht geweest. AVV Beheer, de nieuwe eigenaar van de stadscamping, hoopt eind juni de eerste toeristen te ontvangen.