Strandwandelaar wandelt langzaam provincie uit

Strandwandelaar wandelt langzaam provincie uit
Strandwandelaar wandelt langzaam provincie uit © OZ
© OZ

Etappes

OOSTERSCHELDEKERING - De afgelopen dagen wandelde Hendrikse in drie etappes naar Vrouwenpolder. Zondag was het eindpunt Breskens. Maandag liep Hendrikse naar Domburg en dinsdag stopte de tocht in Vrouwenpolder, aan het begin van de Oosterscheldekering. Woensdag liep hij tot het eindpunt in Nieuw-Haamstede.

Schoon

"De Zeeuwse stranden zijn wel schoon", zegt Hendrikse als we hem net na de Oosterscheldekering treffen. "Daar mogen de Zeeuwen trots op zijn." Alleen de eerste dag liepen er mensen mee. De afgelopen dagen liep hij alleen. "Ook niet erg hoor. Ik bof ook met het getij, dus ik kan op hard zand lopen."

Bepakking

Met een bepakking van zo'n 12 kilo loopt Hendrikse dagelijks met de zee aan zijn linkerhand en de duinen rechts, naar het noorden. "Een bewuste keuze, want het loopt zoveel makkelijker met de wind mee. Meestal komt die uit het zuiden." In de rugzak zit water en drinken. "Want een hongerklop kan ik niet gebruiken. Daarnaast zit er een kleine camera in en nog wat apparatuur om de tocht vast te leggen."
ITEM stand van het strand
De Noordzee
Hendrikse loopt langs de hele Noordzeekust en wil met zijn wandeltocht geld ophalen voor Stichting De Noordzee. Tijdens verschillende etappes lopen er mensen met hem mee en doen in ruil daarvoor een donatie. Onderweg slaapt hij in B & B's en bij vrienden.