Een onvergetelijke ervaring voor elk kind (video)

© OZ
Boomfeestdag wordt al zestig jaar aan het begin van de lente georganiseerd. Doel van de Stichting Nationale Boomfeestdag is om de natuurkennis van schoolkinderen verder uit te breiden door ze zelf aan de slag te laten gaan. Landelijk worden er ruim 200.000 bomen geplant.

Braakman

De officiële Zeeuwse viering vond dit jaar plaats in het nieuwe natuurgebied Braakman-Zuid bij Philippine. De leerlingen van basisscholen Laureyn, Regenboog, Op weg, Kompas en Geuzennest plantten de laatste struiken in het gebied. Daarna kregen de kinderen een theatervoorstelling over de natuur te zien.
Boomfeestdag

Noord-Beveland

Op Noord-Beveland worden deze boomfeestdag geen bomen geplant. Ongeveer 120 kinderen krijgen daar op verschillende plekken op het eiland les in het knotten van wilgen. 

Andere activiteiten

Boomfeestdag was vandaag niet de enige buitenschoolse activiteit. Leerlingen van basisschool de Klimop uit Dreischor en basisschool de Schoener uit Brouwershaven vierden bij zeil- en surfcentrum Brouwersdam in Ouddorp dat het Wereld Water Dag is. In Clinge verfden leerlingen van basisschool Sint Bernardus hondendrollen op straat, zodat goed te zien is waar en hoeveel er liggen