Goese school krijgt praatpaal tegen pesten

Goese school krijgt praatpaal tegen pesten
Goese school krijgt praatpaal tegen pesten © OZ
© OZ
ITEM praatpaal

Praatpaal

GOES - Op het Auris College zitten kinderen met communicatieproblemen. Ze willen graag een praatpaal in de klas om pesten op school tegen te gaan. De praatpalen verdwijnen uit het straatbeeld omdat ze volgens de ANWB haast niet meer worden gebruikt.

Actie

Eind februari maakten de leerlingen van de school al posters en filmpjes om mee te nemen naar Den Haag. Maar een bezoekje aan minister Schultz van Haegen van Verkeer was niet meer nodig. "We zouden vandaag een datum prikken, maar oud-commissaris van de Koningin Karla Peijs was ons voor. Vanmorgen kregen we een e-mail dat we een praatpaal krijgen", vertelt sociaal maatschappelijk werker Angela Hoogesteger. 

Eeuwig dankbaar

Peijs heeft er achter de rug van de school voor gezorgd dat een van de palen naar Goes komt. De leerlingen en de docente zijn blij. "Ik ben heel trots op mijn leerlingen dat ze het voor elkaar hebben gekregen en daarnaast ben ik de oud-commissaris eeuwig dankbaar."

Nog niet bekend

De praatpalen worden in de maanden juni, juli en augustus weggehaald. Wanneer de school de paal echt in ontvangst mag nemen, is nog niet bekend.