Zeeuwse Kamerleden De Vries en Vermue uitgezwaaid (video)

Zeeuwse Kamerleden De Vries en Vermue uitgezwaaid (video)
Zeeuwse Kamerleden De Vries en Vermue uitgezwaaid (video) © OZ
Albert De Vries weg

'Kleine' onderwerpen

DEN HAAG - Albert de Vries zat sinds 2012 in de Tweede Kamer. Khadija Arib, voorzitter van de Tweede Kamer, prees de Middelburger voor zijn inzet voor onderwerpen als de krimp. "Het zijn onderwerpen die een grote impact op onze samenleving kunnen hebben", aldus Arib. Volgens de Kamervoorzitter werkte De Vries met 'Zeeuwse vastberadenheid': "U wilde dingen voor elkaar krijgen, of het nu met coalitie, of met oppositiepartijen was", zei Arib. Volgens de voorzitter van de Tweede Kamer zal het vertrek van De Vries uit de Tweede Kamer in Zeeland worden gevoeld.
Joyce Vermue weg
Westerscheldetunnel tolvrij
Joyce Vermue kwam ongeveer anderhalf jaar geleden de Tweede Kamer in. Volgens Arib heeft Vermue 'veel kleine daden verricht die tegelijkertijd een groot bereik hebben'. De Kamervoorzitter noemde als voorbeelden de limiet voor de vrijwillige ouderenbijdrage, regelde Vermue tien miljoen euro voor de cultuursector en de aandacht die de Zeeuwse vroeg voor de online verkoop van medicijnen. Maar het zichtbaarst was Vermue waarschijnlijk door haar strijd voor een tolvrije Westerscheldetunnel. "Als u nog eens in Den Haag komt, kunt u hopelijk door een tolvrije Westerscheldetunnel rijden", sloot Arib dan ook af.

Twee Zeeuwen

In totaal nam de Tweede Kamer afscheid van 71 Kamerleden. De PvdA is de partij die de meeste Kamerleden uitzwaait. De partij verloor vorige week bij de Tweede Kamerverkiezingen 29 zetels. Donderdag wordt de nieuwe Tweede Kamer geïnstalleerd, mét twee Zeeuwen. André Bosman (VVD) is herkozen. Joba van den Berg (CDA) komt nieuw in de Tweede Kamer.