Annika Boxhoorn houdt van het steviger werk

Annika Boxhoorn houdt van het steviger werk
Annika Boxhoorn houdt van het steviger werk © Omroep Zeeland

Annika - Long Shot

Frisse Zeeuwse lucht

OOST-SOUBURG - Frisse Zeeuwse lucht
Annika is verhuisd naar Amsterdam, maar komt nog regelmatig in Tholen: "Ik slaap hier erg lekker, de natuur, frisse Zeeuwse lucht. Maar ik hou ook van veel cultuur om me heen." Vanaf haar zestiende wist ze dat ze wilde zingen. Daarvoor was ze actief in muziekvereniging Concordia in Tholen. "Maar vooraan staan op het podium is m'n plekje."

Koffers gepakt

Ze studeerde aan de pop-afdeling van het Conservatorium in Rotterdam. In 2012 ging ze naar Amerika en trok van LA naar Vancouver. "Ik wilde weten waarom daar zo veel muziek vandaan komt. Koffers en gitaar gepakt, en me in leven gehouden door op straat en in barretjes te spelen in ruil voor eten en onderdak. Je bent op jezelf aangewezen, maar als je ergens binnenkomt met een muziekinstrument kijkt iedereen meteen een standje vrolijker. Het opent wel deuren."

Annika Boxhoorn - Bad Romance (TVOH)

Uitnodiging

Uitnodiging
Een paar jaar geleden deed ze mee aan The Voice of Holland. Op uitnodiging, vertelt Annika: "Ik zong in een kroeg in Amsterdam, om de week doormidden te zagen, en iemand kwam naar me toe. Wil je meedoen aan TVOH? Waarom ook niet, toch? Een ervaring waar ik veel van geleerd heb. Wanneer krijg je de kans om voor 2,8 miljoen mensen te zingen?" 
Gewaarwording
De titel van de EP, The Art Of Letting Go, was het resultaat van een gewaarwording die ze tijdens het schrijfproces opdeed: "Je schrijft de hele tijd liedjes en je bent dan op zoek naar de strekking van het verhaal. Toen besefte ik dat eigenlijk alles ging over loslaten, of iemand z'n gang laten gaan, soms ook heel letterlijk iemand loslaten, zoals m'n oma die is overleden. Ik kan niet makkelijk dingen loslaten. Ik ben zo trouw als een labrador en blijf soms te lang aan mensen hangen. Als je te krampachtig iets beetpakt, glipt het soms uit je handen, als je loslaat komt het soms naar je toe."
Annika Boxhoorn VOOR INTERNET

Zware bevalling
Het uitbrengen van een EP is op zichzelf ook een vorm van loslaten, iets dat haar twee jaar geleden nog niet lukte. "In 2014 heb ik een heel album opgenomen. Dat was een ontzettend zware bevalling. Ik heb het niet durven loslaten aan de mensheid, ik heb er niets mee gedaan. Deze EP voelt wel okay."
De EP van Annika verschijnt in juni. Ondertussen wil ze met haar band zo veel mogelijk spelen. "Daar doe ik het allemaal voor. Optreden is het leukste dat er is." Annika is vrijdag 31 maart te zien in Gebouw T in Bergen op Zoom tijdens het Festival Zonder Naam
Annika Boxhoorn
Annika Boxhoorn © Omroep Zeeland