Studenten HZ en Scalda samen naar Marokko (video)

Studenten HZ en Scalda samen naar Marokko (video)
Studenten HZ en Scalda samen naar Marokko (video) © oz
Scaldabrug Marokko

Niet naar school

VLISSINGEN - Het dorp Kasbat Tizguine in het Atlasgebergte heeft jaarlijks te maken met periodes van hevige regenval. De rivier overstroomt dan waardoor de andere kant van de rivier niet meer te bereiken is. Het gevolg is dat kinderen in die periode niet naar school kunnen. 

Samenwerking

Docent bij Scalda, Mohammed Boutghrit, komt oorspronkelijk uit het Marokkaanse dorp en wilde graag iets doen om te helpen. Hij zette het project op waar inmiddels studenten van Scalda en de HZ aan meewerken. Het is volgens hem een unieke samenwerking tussen de hogeschool en de mbo-school. 
© oz
Tijdje stil
Het project loopt al een paar jaar en lag een tijdje stil omdat de studenten die er aan werkten afstudeerden en omdat er nog niet genoeg geld ingezameld was. Inmiddels is er bijna 20.000 euro opgehaald en is er nieuwe groep studenten mee aan de slag waardoor Boughrit overtuigd is dat de brug er toch gaat komen.
Doneren
Genoeg geld om de brug te bouwen is er echter nog steeds niet. De docent en leerlingen hebben berekend dat er bijna 30.000 euro nodig is om de brug te bouwen. Ze zijn daarom nog steeds op zoek naar sponsoren. Wie wil helpen kan terecht op de website van het project Geen brug te ver.