Aantal Zeeuwse elektrische auto's verdubbeld (video)

Aantal Zeeuwse elektrische auto's verdubbeld (video)
Aantal Zeeuwse elektrische auto's verdubbeld (video) © Omroep Zeeland
In twee jaar tijd is het aantal elektrische auto's in Zeeland verdubbeld
In twee jaar tijd is het aantal elektrische auto's in Zeeland verdubbeld © Omroep Zeeland
GOES - Interesse
Autoverkopers als Iven van Banning in Goes zien de toegenomen interesse in elektrische wagens. Dat komt voor een groot deel door veranderde subsidie-regelingen. "Sinds een jaar krijg je alleen nog maar bij de aanschaf van volledige elektrische wagens korting en hoef je de komende jaren geen wegenbelasting te betalen", zegt Van Banning. "Voorheen werden ook brandstofwagens met een elektrische hulpmotor (hybride red.) gesubsidieerd, maar dat is verleden tijd."

Laadmogelijkheden

Daarnaast is het op veel meer plekken in Zeeland mogelijk om de auto op te laden. In 2015 waren er nog 150 laadpunten, in 2017 staat dat aantal op 275. Overwegend zijn dat plekken waar de wagen binnen vier tot twaalf uur kan worden opgeladen. Het aantal snelladers is in twee jaar tijd toegenomen van twee naar twaalf, waaronder twee snellaadstations langs de A58 waar binnen 20 minuten de batterij kan worden gevuld.
Aantal elektrische auto's is verdubbeld

Particulier

Voor Remco van Kraanen en zijn vrouw Lies uit Goes was de keuze voor een elektrische wagen niet eenvoudig. Sinds begin dit jaar zijn zij in het bezit van een gloednieuw exemplaar, maar dat ging niet zomaar. "Je doet je brandstofwagen weg en wat dan? Je gaat iets nieuws beginnen. Een proefrit was doorslaggevend in de keuze voor elektrisch", zegt Remco van Kraanen. "Ik wilde geen wagen die helemaal is ontworpen om eruit te zien als een elektrische auto. En hij moest ook wel normaal rijden."
Redelijke prijs
De elektrische auto heeft de afgelopen jaren een hele ontwikkeling doorgemaakt. Van een voor velen klein, lichtgewicht lelijk eendje uit Azië met beperkt batterijbereik, tot aan een elektrische supercar uit de Verenigde Staten waar autoliefhebbers van smullen. Daartussenin is recent veel veranderd en ook qua aanschafprijs kunnen de nieuwste wagens zich inmiddels meten met een goede middenklasser.
Elektrisch rijden steeds meer voor de gewone man, maar bereik blijft achter
Elektrisch rijden steeds meer voor de gewone man, maar bereik blijft achter © Omroep Zeeland
Bereik
Toch heeft de elektrische middenklasser nog steeds één achilleshiel: het bereik. Waar wagens in het duurdere segment inmiddels 400 kilometers op een volle accu kunnen afleggen, blijft het voor de gewone burger beperkt tot 200 kilometer. "Maar meer heeft de gemiddelde autogebruiker ook niet nodig", zegt autoverkoper Van Banning. "Woon-werkverkeer kun je er prima mee doen."
Ontspannen rijden
Van Kraanen beaamt dat. "En als je dan toch naar familie ver weg rijdt, dan kun je langs de snelweg op steeds meer plekken 'tanken'", lacht hij. "Voorheen buffelde ja dan 300 kilometer in één stuk, nu kun ja na 200 kilometer even 20 minuten ontspannen en dan de weg weer vervolgen. Nee, ik zie ons nooit meer in een benzinewagen rijden."