Veertien maanden cel voor dreigen met wapen

Schietpartij Bruinisse
Schietpartij Bruinisse © OZ

Onder invloed

MIDDELBURG - Naast de celstraf moet de man de twee broers elk duizend euro schadevergoeding betalen, ook moet hij verplicht naar een verslavingskliniek. Op het moment van de bedreiging was hij onder invloed van alcohol en drugs.

Wapen

De Enschedeër kreeg ruzie met de broers die volgens hem zijn vriendin lastigvielen. Tijdens de ruzie drukte de man een wapen tegen het voorhoofd en de keel van de broers. Hij heeft dat bekend tijdens de zitting twee weken geleden.

Doodslag

Het Openbaar Ministerie wilde de man laten veroordelen voor poging tot doodslag. Maar daarvan sprak de rechtbank hem vrij. De man had op dat moment twee wapens bij zich: een echte en een nepwapen. Volgens de rechtbank is niet te bewijzen met welk wapen de man de broers bedreigde. Bij bedreiging met een nepwapen is er geen sprake van poging tot doodslag. 

Schoten

Op het moment van de bedreiging zaten meerdere mensen op het strandje bij Bruinisse. De politie heeft in het onderzoek in totaal zes verdachten aangehouden. Die avond zijn door sommige getuigen ook schoten gehoord. Maar er is in het politieonderzoek niets gevonden dat erop wijst dat er ook daadwerkelijk geschoten is.