Terneuzenaar (28) vrijgesproken van verkrachting

Rechtbank in Middelburg
Rechtbank in Middelburg © OZ Marcel Decraene

Geslagen en verkracht

MIDDELBURG - De man, toen nog 26 jaar oud, ontmoette het meisje bij het zwembad. Ze spraken af en gingen naar de woning van verdachte. Tot zover lopen de verhalen van de twee gelijk. Volgens het meisje is ze in de woning door de verdachte en andere mannen geslagen en verkracht. Volgens de man had ze vrijwillig seks met hem en met niemand anders.
Twijfel
De rechtbank twijfelt aan het verhaal van het meisje. Er was geen letsel te vinden op haar lichaam. En nergens blijkt uit dat ze gedwongen werd om met de man mee te gaan.
Excuus
Toen de politie haar laat op de avond op straat aantrof, nadat haar ouders en vriendinnen haar als vermist hadden opgegeven, vertelde ze niet direct over de verkrachting, maar het eerste wat ze zei was: "Ik heb niks gedaan". Dat vindt de rechtbank opmerkelijk. De rechtbank zegt niet uit te sluiten dat het meisje een excuus zocht voor het feit dat ze niet op tijd thuis was. De rechtbank baseert zich daarbij ook op sms-verkeer. De berichtjes die het meisje naar haar ouders stuurde waren totaal anders dan die ze naar haar vriendinnen stuurde.
Rechter in de rechtbank (archief)
Rechter in de rechtbank (archief) © OZ

Vier maanden cel

De Terneuzenaar is wel veroordeeld voor het hebben van seks met een minderjarige. Hij heeft een gevangenisstraf van vier maanden gekregen. Die heeft hij inmiddels uitgezeten.