Brand Kapelle: ramen en deur sluiten, geen asbest vrijgekomen (video)

Brand Kapelle: ramen en deur sluiten, geen asbest vrijgekomen (video)
Brand Kapelle: ramen en deur sluiten, geen asbest vrijgekomen (video) © provicom
Live-uitzending 23.00 uur Brand Kapelle

Geen asbest

KAPELLE - Rond 16.45 uur kwam de eerste melding dat er brand uit was gebroken aan de Oostambachtweg in Kapelle. Al snel werd de brand opgeschaald naar 'zeer groot'. Bij de brand is volgens de Veiligheidsregio Zeeland geen asbest vrijgekomen. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is nog niet bekend.
Ontruiming
Het is volgens de Veiligheidsregio niet veilig genoeg om in zesenveertig woningen de nacht door te brengen. Dat komt doordat de rookwolken nog over het dorp waaien en er een verhoogde kans is op koolmonoxide in de lucht.
Lees verder: Dringend advies Veiligheidsregio: negentien woningen ontruimen
Geen gewonden
Zestien Hongaarse en Poolse werknemers waren aan het werk bij het fruitteeltbedrijf toen de brand begon te woeden. Iedereen kon op tijd wegkomen. Ze zijn opgevangen in Grand Café CAISSON. Bij de brand is niemand gewond geraakt. 
Brand begint
Luchtalarm
In Kapelle heeft donderdagavond het luchtalarm geklonken. De inwoners worden nog altijd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten in de Annie M.G. Schmidt-wijk en Overtieringe. De Veiligheidsregio meldt dat er per ongeluk ook in omliggende dorpen sirenes te horen zijn geweest. Dat was niet de bedoeling, de waarschuwingen gelden alleen voor Kapelle. 
© provicom