Kyle Doesburg vertrekt bij Hoek

Doesburg zet Hoek op 1-0 tegen Zwaluwen
Doesburg zet Hoek op 1-0 tegen Zwaluwen © Sjaak van der Salm
HOEK - Foto: Sjaak van der Salm

Vijfde seizoen

Doesburg, die afgelopen weekend nog trefzeker was voor Hoek tegen Zwaluwen, kiest met zijn overgang naar ASWH voor de sportieve uitdaging. "Ik ben nu op een mooie leeftijd om nog een stapje hogerop te gaan voetballen", zegt Doesburg (27), die momenteel aan zijn vijfde seizoen bezig is bij Hoek. In 2012 kwam hij over van GOES.

Mooie dingen

"Ik heb in die vijf jaar bij Hoek mooie dingen meegemaakt, maar ook mindere tijden", aldus Doesburg, die hoopt het seizoen goed te kunnen afsluiten in de competitie en met winst in de districtsbeker.

School en werk

In het verleden stond Doesburg al eerder in de belangstelling van ASWH. "Er is een paar keer contact geweest, maar toen kon het niet vanwege school en werk. Nu wel."
Kyle Doesburg
Kyle Doesburg © Sjaak van der Salm
Foto: Sjaak van der Salm
Acht treffers
Doesburg, dit seizoen goed voor acht treffers, is niet de enige speler die vertrekt. Ook Lionel Fitsch (Barendrecht), Guillaume Clinckemaillie (Dikkelvenne), Giovanni Siereveld (onbekend), Nick de Groote (Oostnieuwkerke), Armand Doka (onbekend), Brian Meulmeester (GOES) en Nathaniel Lagrou (Zwevezele) vertrekken bij de zaterdag hoofdklasser.
Nieuwe spelers
Daartegenover staat de komst van zes nieuwe spelers: Bram Leroy, Vin Vercouteren, Ruben Besuyen, Niek van Sprundel, Kim Van Den Bergh en Aaron Verwilligen.