Onbekende vrouw wordt na 23 jaar opgegraven

© OZ

Lugubere vondst

RETRANCHEMENT - Het stoffelijk overschot werd gevonden op 16 juli 1994 gevonden door een voorbijganger die bij camping De Zwinhoeve in Retranchement aan het wandelen was. Hij zag toen lichaamsdelen in een sloot.

In stukken gehakt

Een dag later werden vlakbij nog enkele delen van een menselijk lichaam gevonden. Uit politieonderzoek bleek dat het ging om het lichaam van een vrouw dat in stukken was gehakt. Ondanks langdurig onderzoek lukte het niet haar identiteit vast te stellen.

Begraven als onbekende

De vrouw is uiteindelijk als 'onbekende' begraven op de algemene begraafplaats in Sluis. Haar graf daar wordt dinsdag 28 maart geopend. Forensische specialisten zullen vervolgens een nieuwe poging doen om vast te stellen wie zij was.

DNA-technieken

Het opgraven van onbekende slachtoffers van misdrijven gebeurt in Nederland bepaald niet dagelijks. Er is voor gekozen omdat dankzij nieuwe DNA-technieken de kans groter is geworden dat het lukt om een lichaam te identificeren. Voor eventuele nabestaanden kan het heel belangrijk zijn om uit de onzekerheid te worden verlost.