Minderhoud 'in vorm' naar finale wereldbeker

Hans Peter Minderhoud
Hans Peter Minderhoud © FEI

Indoor Brabant

Minderhoud won onlangs Indoor Brabant in Den Bosch. Die wedstrijd geldt als kwalificatie voor de finale van de wereldbeker. Minderhoud won met Glock’s Flirt en bleef Isabel Werth uit Duitsland voor. Minderhoud is niet de enige Nederlandse dressuurruiter die in actie komt. Ook Edward Gal (Glock’s Voice) en Madeleine Witte-Vrees (Cennin) doen mee.

Favoriet

Werth wordt (met haar paard Weihegold) als favoriet gezien voor de overwinning voor de finale van de wereldbeker.  "Het blijft sport en er kan altijd iets gebeuren en Hans Peter is in hele goede vorm", aldus Van der Schaft.
Sportman van het Jaar 
In 2016 won Minderhoud de wereldbekerfinale in Göteborg. Die prestatie leverde onder meer de titel Zeeuwse Sportman van het Jaar op.
Hans Peter Minderhoud
Hans Peter Minderhoud © Omroep Zeeland
Programma wereldbeker
Zaterdag vertrekken de paarden van de Nederlandse deelnemers naar de Verenigde Staten. Woensdag 29 maart volgt de veterinaire keuring. De Grand Prix begint donderdag 30 maart. De finale, de Kür op muziek, wordt op zaterdag 1 april gereden. Het resultaat in de Grand Prix telt niet mee voor het eindklassement.