Kloetinge blijft in de nek van Rijsoord hijgen

© Joep Zoeteweij
Openingsfase
De wedstrijd begon stormachtig want al na tien minuten kwam Nieuw-Lekkerland op voorsprong. Een goed uitspeelde kans van de thuisploeg leverde een doelpunt op van Jeroen Wolf. Kloetinge kwam al snel op gelijke hoogte door Julius Bliek. De verdediger, die het duel van vorige week tegen VVGZ nog moest missen door een schorsing, maakte de gelijkmaker. Met een schot verschalkte hij de doelman van Nieuw-Lekkerland.
Tactiek
In de dertigste minuut greep Kloetinge-trainer Arie van der Zouwen in met een tactische wissel. Tom Wuyts verving spits Tom de Bonte, maar de wedstrijd bleef desondanks in evenwicht. Daardoor gingen beide ploegen de kleedkamers weer in met een gelijke stand. 

— Kloetinge Fanatics (@VVKfanatics)
">
Doorbraak
Kloetinge bleef aandringen en dat geduld werd een kwartier voor tijd beloond. Daan Esser maakte de treffer en bracht Kloetinge zo op voorsprong.
Slotoffensief Nieuw-Lekkerland
Na het doelpunt van Daan Esser drong de thuisploeg nog stevig aan. Dat leverde twee goede kansen op voor de thuisploeg. Toch hield Kloetinge met hangen en wurgen stand en namen ze de drie punten weer mee terug naar Zeeland. Omdat ook koploper Rijsoord haar wedstrijd wint, blijft Kloetinge op basis van doelsaldo tweede op de ranglijst. 
Daan Esser
Daan Esser © Ron Quinten
internet Esser
Foto: Ron Quinten

Scoreverloop
1-0 Wolf (10)
1-1 Bliek (17)
1-2 Daan Esser (75)

Opstelling Kloetinge
Lentink, Jansen, Jaap Esser, Bliek, Amperse, Mulder (Quinten/74), Van Tiggele, Van den Dries, Daan Esser (Dekker/89), De Bonte (Wuyts/30), Van der Poel