Fietser laat spoor van vernieling achter in Souburg

Fietser laat spoor van vernieling achter in Souburg
Fietser laat spoor van vernieling achter in Souburg © OZ
In Oost- en West-Souburg zijn auto's vernield.
In Oost- en West-Souburg zijn auto's vernield. © OZ
OOST-SOUBURG - Spoor van vernieling
De politie kreeg rond 05.45 uur een melding van de vernielingen. De fietser fietste van de Middelburgsestraat in Oost-Souburg door de Burgemeester Stemerdinglaan, het Koopmansvoetpad, Kanaalstraat, Draaibrugpad naar de Kerklaan en het Marnixplein in West-Souburg. De fietser liet een spoor van vernielingen achter. Alleen op het Marnixplein heeft de fietser al acht auto's beschadigd.

'Als ik ze te pakken krijg'

Bij een gedupeerde aan de Burgemeester Stemerdinglaan zijn alle buitenspiegels van zijn twee auto's kapot. De wagens stonden niet langs de openbare weg, maar op zijn oprit. Met tape probeert hij de spiegels weer vast te maken. "Als ik de dader ooit te pakken krijg."

— Mark Rijk (@MarkRijk)
">
Weggesleept
Bij de buren wordt de auto weggesleept naar een garage. Volgens de berger is het druk met ophalen van auto's uit Oost- en West-Souburg. "Mijn collega is ook bezig om auto's naar de garage te brengen."
Marnixplein
Op het Marnixplein in West-Souburg staan vier auto's op een rij met schade aan spiegels. Matthijs Suurmond is één van de slachtoffers. Zowel bij de auto van zijn vrouw als bij die van hem zijn de spiegels eraf getrapt. "En dit is al de vierde keer in vijf jaar tijd."

— Mark Rijk (@MarkRijk)
">
Spiegeltrapper
Ook in Kapelle was een vandaal actief. Iets voor middernacht kreeg de politie melding dat er in de Moolhoekstraat een groepje fietsers tegen spiegels van geparkeerde auto's had getrapt. Op de Kuitersweg in Kloetinge kwamen agenten het groepje tegen. Na een gesprek met de groep bleek dat één van hen, een 16-jarige jongen uit Kapelle, tegen de auto's had geschopt. De jongen is aangehouden.