Danny Blind ontslagen als bondscoach

Danny Blind
Danny Blind © Orange Pictures
ZEIST - foto: Orange Pictures
Bulgarije
Zaterdagavond zat Blind voor het laatst op de bank bij Oranje toen het WK-kwalificatieduel tegen Bulgarije in Sofia met 2-0 werd verloren. Het was de zevende nederlaag in zeventien interlands onder de eerste Zeeuwse bondscoach in de geschiedenis. Het Nederlands Elftal speelde één van de slechtste wedstrijden in de afgelopen decennia en staat door de nederlaag vierde in de kwalificatiepoule voor het WK in Rusland van volgend jaar. Alleen de poulewinnaars gaan rechtstreeks naar het WK en alleen de beste acht nummers twee spelen nog een play-off, waardoor het WK ver weg is voor Oranje.
Geen EK
Blind zat op 3 september 2015 voor het eerst op de bank bij het Nederlands Elftal als opvolger van de ontslagen Guus Hiddink, die hij in de periode daarvoor had geassisteerd. Blind kreeg als opdracht om Oranje naar het EK in Frankrijk te loodsen, maar dat mislukte jammerlijk. Bij zijn debuut verloor Oranje de thuiswedstrijd tegen IJsland (0-1) en drie dagen later ging het ook in en tegen Turkije mis (3-0). Een maand later werd de uitwedstrijd tegen Kazachstan gewonnen, maar thuis tegen Tsjechië ging het opnieuw mis, waardoor het EK niet werd gehaald. 
Danny Blind
Danny Blind © Orange Pictures
foto: Orange Pictures
Opvolger
Zaterdagavond na de wedstrijd in Bulgarije stelde Blind zijn eigen functioneren al openlijk ter discussie, maar de geboren Zeeuw besloot om niet zelf op te stappen. Zondag volgde een gesprek met de KNVB, waarin het tot en met het WK in Rusland lopende contract van Blind werd ontbonden. Wie zijn opvolger wordt als bondscoach van Oranje is nog niet bekend.