KNVB over ontslag Blind: 'Onmogelijke situatie voorkomen'

De KNVB had geen vertrouwen meer in bondscoach Danny Blind
De KNVB had geen vertrouwen meer in bondscoach Danny Blind © Orange Pictures
ITEM Danny Blind ontslagen
AMSTERDAM - foto: Orange Pictures

Snel handelen

Tijdens de persconferentie in Amsterdam werd niet al te veel losgelaten over de reden van het ontslag van Blind. Wel zei Decossaux zei dat de KNVB "wel moest ingrijpen"en voegde er aan toe dat zowel de bond als Blind het van belang vond om snel te handelen en de bondscoach niet "dinsdag in een onmogelijke situatie te brengen." Daarmee doelt de directeur van de KNVB op de interland tegen Italië, die voor dinsdag op het programma staat. Assistent-bondscoach Fred Grim neemt in die wedstrijd de rol van Blind over. Wie de definitieve opvolger van de eerste Zeeuwse bondscoach ooit wordt, is nog niet bekend. 
Daley Blind passeert Danny Blind qua interlands voor Oranje
Daley Blind passeert Danny Blind qua interlands voor Oranje © Orange Pictures
foto: Orange Pictures
Zeventien interlands
Blind had het Nederlands elftal sinds 2015 in zeventien wedstrijden onder zijn hoede. Daarvan gingen er zeven verloren, waarvan vijf kwalificatiewedstrijden. Gevolg was dat Oranje het EK van 2016 in Frankrijk misliep en nu ook een slechte uitgangspositie voor plaatsing voor het WK van volgend jaar in Frankrijk heeft. 
Schriftelijke reactie
Blind reageerde schriftelijk op zijn vertrek. "We waren op de goede weg. Bulgarije uit was naar mijn idee een incident. Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. Jammer dat het hiermee eindigt.'' , aldus de ontslagen bondscoach. De KNVB sprak in de persconferentie niet van ontslag, maar dat de bondscoach op non-actief is gesteld. Dat zou betekenen dat Blind het met de beslissing eens is. Zaterdagavond na de wedstrijd tegen Bulgarije stelde Blind zijn eigen functioneren al ter discussie door te zeggen dat hij in de spiegel zou gaan kijken.
Lees ook: 
Danny Blind ontslagen als bondscoach