Dobberen op de Zeeuwse vlag (video)

Dobberen op de Zeeuwse vlag (video)
Dobberen op de Zeeuwse vlag (video) © OZ
Zeeuwse luchtbedden
VLISSINGEN - Onderbroek
In het tweede jaar van verschillende opleidingen van de HZ moeten studenten in teams een bedrijfje beginnen. Cedric Gunter, Wouter Colijn, Thomas de Koster, Wesley Landers, Glenn Nieboer, Davey Vermeire en Jens Hazen startten SeaFlow. Ze bedachten een luchtbed met de Zeeuwse vlag erop. "Als je aan Zeeland denkt, denk je aan de zee natuurlijk", legt student Davey Vermeire de keus uit. "Het bestond ook nog niet. De trotse Friezen hebben een onderbroek met de Friese vlag erop, maar nog geen enkele provincie heeft een luchtbed."

China

Het produceren van de luchtbedden bleek in Nederland en Europa te duur. Via Google kwamen de studenten terecht bij een bedrijf in China. De communicatie verliep via Whatsapp en ging niet altijd even soepel. "Het eerste prototype dat we terugkregen, was een wit luchtbed met in het midden, heel klein een Zeeuws vlaggetje", herinnert student Jens Hazen zich. "Dat was natuurlijk niet de bedoeling."
Het Zeeland luchtbed
Het Zeeland luchtbed © OZ
Valentijnsdag
"Het Engels van de medewerkers in China was niet optimaal", drukt Vermeire het eufemistisch uit. "De twee studenten uit onze groep die de communicatie met China deden, hebben er echt veel tijd in gestoken. Er zijn heel wat bestanden heen en weer gegaan en ze zijn lang bezig geweest om via Whatsapp uit te leggen wat we precies wilden, voordat eindelijk het juiste luchtbed werd gemaakt." Ook was de communicatie vanuit China soms wel erg amicaal. "In het weekend werd er gevraagd wat we aan het doen waren en ze wensten ons een fijne Valentijnsdag", lacht Hazen.
Nivea
De blauwe kleur van de luchtbedden zal sommige mensen bekend voorkomen. "Nivea had net een order van 50.000 luchtbedden geplaatst bij het bedrijf dat ons luchtbed ook geproduceerd heeft en daar was nog wat blauwe verf van over", vertelt Hazen. "Dat is voor onze luchtbedden gebruikt." Of Nivea dat weet? "Dat lijkt me niet", denkt Vermeire.

Succes

De luchtbedden vliegen de winkel uit en van de oplage van 500 stuks is al de helft verkocht. Toch gaan de studenten niet verder met het succesvolle bedrijfje naast hun studie. Vermeire: "Dit was leuk voor erbij, maar ik wil niet de rest van mijn leven luchtbeddenverkoper zijn." Hazen weet nog niet wat hij wil als zijn opleiding is afgerond, maar ook hij wil niet permanent met de luchtbedden verder. "Ik denk dat we dit studieproject zo wel succesvol afgerond hebben. Misschien dat we volgende zomer nog wat luchtbedden laten maken, maar dan is het wel mooi geweest."