Andere aanpak bij Middelkamp zorgt voor nieuw elan (video)

Aanpak bij Middelkamp zorgt voor nieuw elan (video)
OOST-SOUBURG - Professioneel
Om alles professioneler aan te pakken is Nathan Traas als trainer aangesteld. De renners krijgen nu techniektrainingen (zoals bochtentechniek), core-stabilityoefeningen en conditietesten. Ook is de ploeg voor het eerst op trainingskamp geweest. In februari werd een week getraind op Mallorca. De vernieuwde aanpak werpt volgens ploegleider Ad Polak zijn vruchten af. "We hebben met Thijs de Lange een goede seizoensstart gehad, maar onze piek ligt in april/mei"

Thijs de Lange

De Lange won onder meer de Ronde van Oud-Vossemeer (criterium). Verder presteerde hij goed in de Ronde van Woensdrecht (criterium, tweede plaats) en de Belgische koersen Omloop van Haspengouw (vierde plaats) en GP Aime van den Broecke (vierde plaats). "Ik heb een geweldige seizoensstart gehad."
De Lange heeft baat bij de vernieuwde aanpak. "We zijn heel erg vooruit gegaan. Je ziet het ook aan de andere renners. We zijn allemaal aan het groeien." De Lange heeft de ambitie om de overstap te maken naar een continentale ploeg
Thijs de Lange
Thijs de Lange © Omroep Zeeland
Ad Polak
Het vernieuwde trainingsprogramma is grotendeels door ploegleider Ad Polak opgezet. Eerder deed hij dat bij de wielervereniging Pijnenburg in Tilburg. "Daarvan zijn zeven a acht jongens doorgestroomd en zijn inmiddels profrenner."
Kritiek
Met de vernieuwde begeleiding lijkt ZRTC Theo Middelkamp af te rekenen met de kritiek uit het verleden dat de ploeg weinig tot niets deed voor de renners. Zo stapte ploegleider Adri Bruijnooge in 2015 op omdat hij vond dat het bestuur amateuristisch werkte. "Het is inderdaad niet des Middelkamps wat er nu gebeurd", zegt Polak. "Er gebeurde in het verleden niet heel veel".
Ploegleider Ad Polak en renners van ZRTC Theo Middelkamp
Ploegleider Ad Polak en renners van ZRTC Theo Middelkamp © Omroep Zeeland
ITEM Trainingen Middelkamp

Topcompetitie

De ambitieuze aanpak moet leiden tot promotie naar de Topcompetitie, het hoogste amateurniveau. Daaruit degradeerde Middelburg in 2016. Nu rijdt de ploeg in de Clubcompetitie. 
ZRTC Theo Middelkamp traint voor Omloop van de Braakman
ZRTC Theo Middelkamp traint voor Omloop van de Braakman © Omroep Zeeland
Omloop van de Braakman
Zaterdag doet Middelkamp mee aan de Omloop van de Braakman, de belangrijkste regionale amateurklassieker. Voor deze wedstrijd in de Topcompetitie heeft Middelkamp een wildcard gekregen van de organisatie. Afgelopen weekend trainde Middelkamp op de route van de Omloop van de Braakman (foto).