Leerlingen bergen tijdcapsule op bij COVRA (video)

Leerlingen bergen tijdcapsule op

Honderd jaar

NIEUWDORP - De leerlingen waren vanmorgen op bezoek bij de COVRA. Na een korte inleiding over de werkzaamheden van de organisatie, mochten de leerlingen het terrein op om de tijdcapsule op te bergen. Dit gebeurde onder begeleiding van adjunct-directeur Ewoud Verhoef. Het is de bedoeling dat de tijdcapsule over honderd jaar weer wordt opengemaakt.

Wensen

De leerlingen hebben allerlei wensen in de tijdcapsule geplaatst. De wensen lopen erg uiteen. Zo hoopt Milan dat Borssele over 100 jaar een betaald voetbalteam heeft. Esmee hoopt daarentegen dat er tegen die tijd wereldvrede is. Naast de wensen hebben de leerlingen ook enkele tekeningen in de capsule gestopt. 
© oz
Internet tijdscapsule
Feestjaar
In 2016 bestond het dorp Borssele 400 jaar. Om dit te vieren zijn er vorig jaar allerlei activiteiten en acties geweest in het dorp. Het opbergen van de tijdcapsule is  de afsluiting van het jubileumjaar. Verhoef vindt het belangrijk om de kinderen erbij te betrekken. "Het is belangrijk dat we niet alleen naar het verleden kijken, maar ook naar de toekomst", zegt hij. "En deze kinderen zijn natuurlijk die toekomst."