Hulst bindt ook de strijd aan met afval (video)

Hulst bindt ook de strijd aan met afval (video)
Hulst bindt ook de strijd aan met afval (video) © Omroep Zeeland
Start afvalvrij Hulst

Weekopdracht

HULST - De gemeente zet iedere week een opdracht online waaraan de huishoudens kunnen meedoen. Zo zal de gemeente af en toe vragen om een foto te uploaden van het afval of alle opengemaakte verpakkingen van een dag bij elkaar op te tellen. Op deze manier hoopt de gemeente de inwoners te stimuleren om haar afval te scheiden.

Meting

Iedere twee weken zal de gemeente het restafval van de huishoudens wegen. De huishoudens zullen het gewicht vervolgens moeten invullen op een speciale afvalmeter. Op deze manier kunnen de inwoners hun eigen vooruitgang zien en deze vergelijken met de andere van de deelnemers. 

Maximaal honderd kilo

In de gemeente Hulst wordt nu nog jaarlijks 236 kilo restafval per persoon ingezameld. Dat is 36 kilo meer dan het landelijke gemiddelde. En de overheid wil dat in 2020 terugbrengen naar maximaal honderd kilo restafval per persoon per jaar. 

Projecten

Ook in andere delen van Zeeland proberen de gemeenten de hoeveelheid restafval terug te dringen. Onder meer in Tholen en Middelburg lopen nu projecten. Het Zeeuwse gemiddelde ligt nu nog iets boven de tweehonderd kilo restafval per persoon per jaar. Dat moet dus voor 2020 worden gehalveerd.