Stoffelijke resten moeten raadsel oplossen (video)

Stoffelijke resten moeten raadsel oplossen (video)
Stoffelijke resten moeten raadsel oplossen (video) © Opgraven lijk
Vrouw opgegraven

Moderne technieken

SLUIS - Het doel van de opgraving is in de eerste plaats het achterhalen van haar identiteit. In de jaren '90 is dat ondanks uitgebreid onderzoek niet gelukt. Maar de politie heeft goede hoop dat moderne technieken identificatie wel mogelijk maken. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is ingeschakeld om onderzoek te doen.

Heel secuur werken

Onderzoeker Reza Gerritsen is zelf in Sluis bij de opgraving aanwezig. Het is van groot belang dat hij heel secuur kan waarnemen in welke staat de menselijke resten zijn. "Elk breukje kan heel veel zeggen. Daarom moet ik weten of het is ontstaan bij de opgraving of dat het er al was." Het stoffelijk overschot wordt vervolgens overgebracht naar het NFI om allerlei onderzoeken mee te doen. Er zal ook worden geprobeerd in de DNA-databank een match te vinden.

Aan de slag

Op basis van het zogenoemde biologisch profiel dat wordt opgesteld schrijft Gerritsen een rapport voor de politie. Die moet daarmee aan de slag om vast te stellen wie de onbekende vrouw was en wat haar bijna een kwart eeuw geleden is overkomen.
Luister hier naar een verslag van Paul Sanders over het onderzoek
ITEM Opgraven vrouw