Fout van GGD: meisjes krijgen verkeerd vaccin (video)

Fout GGD: meisjes krijgen verkeerd vaccin
Fout GGD: meisjes krijgen verkeerd vaccin © Omroep Zeeland
OOSTBURG - Fout
De verwisseling gebeurde afgelopen donderdag. In multifunctioneel centrum De Windmaker, waar de kinderen hun prik kregen. "Na de vaccinatiesessie kwam men erachter dat de doos met HPV-vaccins nog beschikbaar was", zegt Ronald de Meij, directeur Publieke Gezondheid van de GGD. "Toen is het lampje gaan branden en is de schrik om het hart geslagen." 
Verkeerd vaccin

'Geen nadelige gevolgen'

Volgens de GGD heeft de verwisseling geen nadelige medische gevolgen. De gezondheidsorganisatie noemt de situatie wel vervelend. Er wordt een onderzoek aangekondigd naar hoe en waar de fout is gemaakt. Vaccins moeten altijd worden gecontroleerd.
Op die dag werden ook 9-jarige kinderen ingeënt. Die kinderen moesten wel het DTP-vaccin krijgen. Volgens De Meij is bij die kinderen wel het juiste vaccin gegeven.
Verkeerd vaccin instart 1
Uitleg
De ouders van de kinderen krijgen een brief met uitleg thuis. Voor de ouders die daaraan behoefte hebben zal een bijeenkomst worden georganiseerd om verder op de vragen in te gaan.
Bent u ouder van een kind dat het verkeerde vaccin kreeg, of kent u een van hen? We willen graag uw verhaal horen. U kunt ons een berichtje sturen via WhatsApp op 06 53 28 98 68.