Tholen: maak zelf je stoep onkruidvrij! (video)

Tholen: maak zelf je stoep onkruidvrij! (video)
Tholen: maak zelf je stoep onkruidvrij! (video) © Omroep Zeeland
Onkruid-Tholen-ZNO170329RJ
THOLEN - Succes
"We hebben vorig jaar voor het eerst gevraagd of mensen het zelf bij willen houden en dat hebben ze gedaan." Volgens wethouder Jan Harmsen was het een succes. Bij 95 procent van de stoepen is het onkruid bestreden door de inwoners. Op plekken waar het onkruid toch hoog stond, werd aangebeld door de gemeente. "Mensen die het zelf niet kunnen, helpen we natuurlijk", zegt de wethouder.

Positief

Een rondje door Tholen levert positieve reacties op. "Ik doe dat al tien jaar", reageert een gepensioneerde man. "Ik heb er tijd voor en het ziet er mooi uit." Ook geeft hij aan dat het in zijn eigen belang is. "Anders waait het zaad van het onkruid mijn tuin in, en dan heb ik er ook last van."

Normaal

"Ik wist het niet", reageert een andere man, "maar ik ga het nu zeker in de gaten houden." Een andere vrouw vindt het niet meer dan normaal. Ze geeft aan dat ze het stoepje ook een beetje bij de tuin vindt horen. "Je wil toch dat het er mooi uitziet." Volgens de gemeente is tijdens de proef het aantal klachten niet toegenomen.