Schaap met vijf poten geboren op bijzondere dag (video)

Schaap met vijf poten geboren op bijzondere dag (video)
Schaap met vijf poten geboren op bijzondere dag (video) © Omroep Zeeland
Schaap met 5 poten

Bungelen

SINT-JANSTEEN - "Ze groeit goed en heeft geen last van de extra poot", zegt Bertus. De extra poot die aan de voorkant van haar lijf tussen de twee voorpoten bungelt lijkt het lammetje niet te hinderen en dat gaat volgens Bertus ook niet gebeuren. Dat maakte hij op uit een ander voorbeeld van een schaap met vijf poten dat vorig jaar geboren is in Schotland en vijf jaar geleden op Texel. 

Amputeren

De extra poot gaat hij er ook niet af laten halen, "de kans is dan groot dat de moeder het lammetje dan afstoot, vanwege onder andere de geur van mensen die er dan aan hangt en het ontsmettingsmiddel." 

Slachten

Aartsen verkoopt normaal al zijn lammeren aan andere hobbyboeren of voor de slacht, maar of hij dat met dit schaap ook gaat doen, weet hij nog niet: "Als de belangstelling voor het schaap ineens heel groot wordt, dan hou ik haar."

Geboortedag

Bertus geeft zijn schapen nooit namen. "Omdat ik ze toch niet uit elkaar kan houden." Maar voor dit schaap heeft hij een uitzondering gemaakt, omdat het lammetje geboren is op de sterfdag van Adèle Bloemendaal, bekend van de tv-serie 't Schaep met de vijf poten, heeft hij het schaap naar de actrice vernoemd.