Beveiliging jachthavens: van hoge hekken tot niets (video)

Beveiliging jachthavens: van hoge hekken tot niets (video)
Beveiliging jachthavens: van hoge hekken tot niets (video) © Omroep Zeeland
Diefstal jachthavens 2

Buitenboordmotoren

WOLPHAARTSDIJK - De Zeeuwse jachthavens worden de laatste weken geteisterd door diefstallen en inbraken. Vooral buitenboordmotoren zijn favoriet onder de dieven. Het lijkt niet heel veel uit te maken of de jachthaven goed of minder goed beveiligd is. De diefstallen vonden plaats op onder meer de jachthavens van Scharendijke, Tholen, Kortgene, Arnemuiden en Wolphaartsdijk.  

Hek kapot geknipt

Zelfs een hoog hek is geen garantie volgens havenmeester Hans Colijn. "Wij hebben hier bij Watersportvereniging Wolphaartsdijk enkele jaren geleden het hele terrein afgesloten met hekken. Maar ook hier zijn criminelen actief. Ze knippen gewoon het hek kapot. En een deel van de diefstallen gebeurt ook via het water. Ze komen met een bootje te haven binnen."
© Omroep Zeeland
Goed slot
Hoewel de politie de jachthavens extra in de gaten houdt en de havenmeesters nog alerter zijn, ligt er ook een verantwoordelijkheid bij de booteigenaren vindt jachthavenagent Herman Zwijnenberg. "Mensen maken het de criminelen soms ook wel makkelijk. Een goed slot kost wat, maar je hebt er wel wat aan. Ook raad ik aan de buitenboordmotor 's winters mee naar huis te nemen. En doe altijd aangifte, dat helpt ons." 
© Omroep Zeeland