Zestig bedrijven sponsoren Zeeuws-Vlaams filmfestival (video)

Zestig bedrijven sponsoren Zeeuws-Vlaams filmfestival (video)
Zestig bedrijven sponsoren Zeeuws-Vlaams filmfestival (video) © OZ
Filmfestival worden gedragen door Zeeuws Vlaams bedrijfsleven
TERNEUZEN - Belangrijk
De winkeliers in de binnenstad vinden het belangrijk om het festival te steunen in de hoop meer mensen naar Terneuzen te trekken. Kees Koster van een muziekwinkel in de binnenstad was vijf jaar geleden één van de eerste sponsors. "Ik vind het sowieso belangrijk", zegt hij. "Alle evenementen die we in onze omgeving hebben dat de middenstand daar een stukje aan bijdraagt."
Op de kaart zetten
"Ik denk dat iedereen het belangrijk vindt dat er iets te doen is in de stad", zegt Carolien van de Meer van een kledingwinkel. "En dat daardoor Terneuzen wat meer op de kaart gezet wordt. 

Lustrum
Het filmfestival Zeeuws-Vlaanderen viert dit jaar haar eerste lustrum. Voor die tijd hoorde CineCity Terneuzen bij festival Film by the Sea in Vlissingen. Vijf jaar geleden ging Terneuzen solo en sindsdien is het aantal bezoekers gestaag gestegen tot bijna 7000 in 2016. Het filmfestival Zeeuws-Vlaanderen besteedt zowel aandacht aan nieuwe films, zowel commercieel als cultureel. Ook dit jaar is er een speciaal educatieprogramma voor het onderwijs. Het thema is 'Film is Feest'.
Sprakeloos
Het filmfestival van Zeeuws-Vlaanderen opent dinsdag met de Vlaamse film 'Sprakeloos' naar de succesroman van Tom Lanoye.