Uitbreiding Luchtoorlogmuseum binnen handbereik (video)

Uitbreiding Luchtoorlogmuseum binnen handbereik (video)
Uitbreiding Luchtoorlogmuseum binnen handbereik (video) © omroep zeeland
Wings to Victory
ARNEMUIDEN - Database
Stichting Wings to Victory zet zich in om de herinnering aan de luchtoorlog boven Zeeland in de Tweede wereldoorlog levend te houden. Samen met historicus Wim de Meester stelden ze een database samen van ruim 600 vliegtuigcrashes, die terug te vinden zijn op de website van Wings to Victory. 

Lees ook:
 Op Noord-Beveland kwam de dood uit de lucht 

Te klein
Ook heeft de stichting tal van spullen uit WOII en diverse onderdelen van vliegtuigen die gecrasht zijn. Die zijn in en rondom een zogenaamde Nissenhut opgeslagen bij Vliegveld Midden-Zeeland. De ruimte is veel te klein en daarom hunkert WtV al jarenlang naar een uitbreiding.

© omroep zeeland

Meerdere ruimtes

En die uitbreiding lijkt steeds meer vorm te krijgen. Doordat het restaurant van het vliegveld een paar honderd meter is opgeschoven is er nu de ruimte vrijgekomen voor de plannen van de stichting. De bedoeling is dat er meerdere ruimtes komen om materiaal te laten zien, een werkruimte voor het opknappen van gevonden materiaal en plek voor de oude vliegtuigen die nu ergens anders staan opgesteld.

Laatste zetje

Volgens Martien van Dijk van de stichting is de uitbreiding binnen handbereik: 'Er is overeenstemming met het vliegveld over de plannen. We hebben al gedeeltelijk een financiële dekking. Nu het laatste zetje nog.'
© omroep zeeland