Onkruid in Zierikzee weggeborsteld en geblazen

Onkruid in Zierikzee weggeborsteld en geblazen
Onkruid in Zierikzee weggeborsteld en geblazen
Onkruid
Onkruid

Geen voedingsbodem

ZIERIKZEE - Dat houdt onder meer in dat Schouwen-Duiveland het onkruid al eerder aanpakt. In Zierikzee rijden nu borstelmachines, blazers en een zuigveeg-auto. Daarmee wordt alle grond en zand van de tegels verwijderd, waardoor onkruid geen voedingsbodem meer heeft.

Heteluchtmachines

Op de plekken waar de borstelmachines en zuigveeg-auto niet kunnen komen, zoals brandgangen, worden heteluchtmachines ingezet. Die blazen warme lucht van 370 graden Celsius over de tegels, waardoor het onkruid verwelkt.

Van west naar oost

De nieuwe methode wordt nu gebruikt in Zierikzee. Zodra de werkzaamheden in Zierikzee afgerond zijn, wordt het onkruid op de rest van het eiland van west naar oost op dezelfde manier aangepakt.

Gevecht

Sinds vorig jaar mogen gemeenten geen chemische bestrijdingsmiddelen meer gebruiken, onder meer vanwege het negatieve effect ervan op bijen en hommels. Volgens Schouwen-Duiveland was het sinds de invoering van die regel een gevecht om het onkruid onder de knie te krijgen, maar zal dat nu door deze nieuwe combinatie van methoden beter lukken.