Inbrekers vernielen pas gerenoveerde supermarkt

Inbrekers laten ravage achter in pas gerenoveerde supermarkt
Inbrekers laten ravage achter in pas gerenoveerde supermarkt © Annet Martens-Tollenaar

Renovatie

SLUISKIL - De vernieuwde supermarkt was nog maar een week open, na een twee weken durende renovatie. "Wat was het een prachtige openingsweek... en wat nu een vreselijke teleurstelling", schrijft de eigenaar van de supermarkt in een bericht op Facebook. "Wat een ellende." 

Post Spar Martens

'Zoveel beschadigd'

De eigenaar baalt ervan dat het nieuwe interieur nu alweer is gesloopt. "Twee weken zo hard met iedereen gewerkt voor een prachtige nieuwe winkel... Zoveel beschadigd nu...", schrijft ze. Naast de schade zijn er ook veel spullen gestolen door de inbrekers. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

Dezelfde daders?

Diezelfde nacht werd er ook ingebroken bij een supermarkt in Kapellebrug, de MCD Mangnus. Daar lukte het de inbrekers niet om binnen te komen en werd dus ook niets buitgemaakt. Wel is er ook daar veel materiële schade. Of het om dezelfde daders gaat bij beide inbraken is nog onduidelijk.

Post MCD Mangnus

Zevende inbraak

De laatste tijd is het sowieso raak met inbraken in supermarkten in Zeeuws-Vlaanderen. In de afgelopen week werd in totaal in vijf supermarkten, één vishandel en één casino ingebroken. De inbraakreeks begon vorige week met een inbraak in de Spar in Philippine. Dat was voor die supermarkt al de zevende inbraak in tien jaar tijd.