Eigenaren strandhuisjes krijgen de kriebels (video)

Eigenaren strandhuisjes krijgen de kriebels (video)
Eigenaren strandhuisjes krijgen de kriebels (video) © OZ
Strandhuisjes geplaatst

Eén voor één

DISHOEK - Op een grote parkeerplaats bij Dishoek hebben zo'n 230 huisjes de hele winter gestaan. Nu worden die één voor één op een vrachtwagen geladen, naar het strand gereden, er daar weer afgetakeld en vastgezet op het strand. Ze moeten tussen Vlissingen en Zoutelande komen te staan. Transportbedrijf Wielemaker is daar een week of vijf mee bezig.
Problemen
Vorig jaar waren er problemen geweest met het ophogen van het strand. Daardoor konden de huisjes tussen Vlissingen en Dishoek pas eind mei, begin juni het strand op. Pech voor de eigenaren, die daardoor onder meer een zonnig Hemelvaartweekend misliepen, maar het was ook vervelend voor het transportbedrijf. De vrachtwagens moesten de duinovergangen en stranden over, terwijl het vol met mensen lag.

Volgens planning

Volgens planning
Dit jaar verloopt alles volgens planning. Vóór Koningsdag zouden alle huisjes er moeten staan.

Huisjes en hokjes

Op Walcheren staan op de stranden in totaal tegen de 500 slaaphuisjes. Ook in Zeeuws-Vlaanderen en Noord-Beveland staan slaaphuisjes, maar veel minder dan op Walcheren. Dat zijn dus echt de huisjes waarin geslapen kan worden, de naam zegt het al. Niet te verwarren met de strandhokjes, met stoelen, een tafeltje en ophanghaken, die ook in grote aantallen op de Zeeuwse stranden staan.
Verslaggever Mirjam van Wouwe was bij het plaatsen van de huisjes op het Dishoekse strand:
ITEM Strandhuisjes geplaatst