Fusie van Emergis met GGZ WNB voorlopig van de baan

Fusie van Emergis met GGZ WNB voorlopig van de baan
Fusie van Emergis met GGZ WNB voorlopig van de baan © OZ
Emergis bord bij ingang
Emergis bord bij ingang © OZ

Intentieverklaring

KLOETINGE - De gesprekken tussen GGZ WNB en Emergis over samenwerking en uiteindelijk een fusie zijn medio 2016 begonnen. De twee gesprekspartners wilden deze periode tot een intentieverklaring voor de voorgenomen fusie komen, maar dat is niet gelukt. Wanneer de gesprekken weer worden hervat is nog niet bekend.

Voordelingen

GGZ WNB en Emergis blijven wel in gesprek om te bekijken of er op bepaalde onderwerpen wel kan worden samengewerkt. Beide instellingen zijn van mening dat samenwerking voordelen kan bieden voor de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg en ondersteuning aan patiënten en cliënten in Zeeland en West-Brabant. Een krachtenbundeling helpt om een breed zorgaanbod met specialismen aan te bieden, biedt groei- en ontwikkelingskansen voor medewerkers en zorgt voor efficiencyvoordelen. 

Afgeblazen

Het is niet de eerste fusiepoging waarbij Emergis betrokken is. Vijf jaar geleden wilde de zorginstelling in Kloetinge samengaan met de Parnassia Bavo Groep uit de Randstad, maar na kritiek van de ondernemingsraad en patiëntenverenigingen werden die fusieplannen uiteindelijk afgeblazen.