Zeeland wordt wakker: brand, nattigheid, adoptie en kreeften

Zeeland wordt wakker: brand, nattigheid, adoptie en kreeften
Zeeland wordt wakker: brand, nattigheid, adoptie en kreeften © OZ
Brand in het voormalige restaurant Zomerlust in Axel.
Brand in het voormalige restaurant Zomerlust in Axel. © Veiligheidsregio Zeeland

Brand Axel

OOST-SOUBURG - Het voormalige restaurant Zomerlust in Axel is afgebrand. Het gebouw stond sinds december leeg en zou binnenkort worden gesloopt om plaats te maken voor villa's.
© Minke Jongeneel

Leidingbreuk

In tien woningen aan de 's Heer Hendrikskinderenstraat in Goes stond het water bewoners tot boven de enkels. Het water was binnengegutst nadat bij werkzaamheden een waterleiding in de straat sprong.
© OZ

Adoptie

De uit Vlissingen afkomstige fotograaf Ton Sondag is met een bijzonder initiatief gestart, Project Adopted. Hierin vertellen geadopteerden, adoptieouders en afstandsouders op welke manier adoptie hun leven beïnvloedt. 
Kreeftenvissers maken zich zorgen om nieuwe maatregel
Kreeftenvissers maken zich zorgen om nieuwe maatregel © Omroep Zeeland

Kreeftenseizoen

In Zierikzee gaat vanmiddag het kreeftenseizoen officieel van start. Het seizoen loopt tot en met zaterdag 15 juli 2017. Op omroepzeeland.nl volgt in de loop van vandaag een verslag van een traditie die dit jaar net even anders dan anders zal zijn.
© Inge Roelandt
Foto: Inge Roelandt
Weer
De bewolking trekt vanochtend naar het noorden weg, waarna de zon steeds meer ruimte krijgt vandaag. Met een matige wind uit zuidelijke richtingen wordt het vanmiddag 19 tot 22 graden.