Ook vuurwerkvrije zones in Terneuzen

Ook vuurwerkvrije zones in Terneuzen
Ook vuurwerkvrije zones in Terneuzen © OZ
© OZ

Overlast

TERNEUZEN - Aanleiding zijn klachten uit de bevolking. Bij de gemeente kwamen veel reacties binnen van mensen die overlast hebben ervaren van het afsteken van vuurwerk. Ook raadsleden van GroenLinks en CDA hebben zich sterk gemaakt voor het instellen van plekken waar geen vuurwerk mag worden afgestoken.

Dierenasiel

De zones waar vuurwerk afsteken niet is toegestaan zijn de omgeving van het ziekenhuis, rondom verzorgingshuizen in de verschillende kernen en bij het dierenasiel en de kinderboerderij in Terneuzen. Het liefst zouden burgemeester en wethouders een landelijk algemeen vuurwerkverbod zien. Maar ze erkennen dat dat onhaalbaar is, omdat het afsteken van vuurwerk diep geworteld is in de Nederlandse volkscultuur.
Handhaving
Tijdens de afgelopen jaarwisseling waren er vuurwerkvrije zones in Goes, Vlissingen, Reimerswaal (Krabbendijke) en Middelburg. In heel Nederland zijn zeventig gemeenten hiertoe overgegaan. Sommige gemeenten hebben de vuurwerkvrije zones weer opgeheven omdat handhaving te moeilijk bleek.