Kreeftenfeestje in Zierikzee: 'hij was wel zwaar' (video)

Kreeftenfeestje in Zierikzee: 'hij was wel zwaar' (video)
Kreeftenfeestje in Zierikzee: 'hij was wel zwaar' (video) © Omroep Zeeland
Kreeftenfeestje in Zierikzee

Kreeftenkoningin

ZIERIKZEE - Voor het eerst is er een kreeftenkoningin gekozen, dat werd dus Olivia de Bree. Ze arriveerde donderdagochtend met een helikopter in Zierikzee. De Bree is de dochter van Bart de Bree van Hostellerie Schuddebeurs. Bij gebrek aan een bekende Nederlander - het lukte de organisatie niet om iemand naar Zeeland te krijgen - mocht zij de eerste kreeft in ontvangst nemen. 

Opbrengst veilig

De kreeft heeft donderdagmiddag op de veiling in Colijnsplaat 41.000 euro opgebracht. Het geld gaat naar een goed doel; Dirk Kuyt Foundation. 

— Anoek de Gardeijn (@AnoekDG)
">
Aanvoer
Volgens kreeftenvissers zal de aanvoer van kreeften dit jaar aan het begin van het seizoen beter zijn. Dat is te danken aan een zachte winter en een warm voorjaar. Kreeften verplaatsen zich pas vanaf een watertemperatuur van zes graden.
Kreeftenfeestje heli
Nieuwe maatregel
Voor de vissers begon het seizoen begin maart met een 'race'. Op dinsdag 7 maart, stipt om negen uur, mochten de vissers uitvaren om hun fuiken uit te zetten. De maatregel is sinds dit jaar in het leven geroepen omdat er in het verleden te veel vrije vergunningen zijn uitgegeven aan vissers.