Weinig ouders info-avond foute inentingen

Fout GGD: meisjes krijgen verkeerd vaccin
Fout GGD: meisjes krijgen verkeerd vaccin © Omroep Zeeland

Informatie-avond

OOSTBURG - De GGD heeft alle ouders van de kinderen per brief uitgenodigd voor de informatie-avond. Daarnaast konden de ouders ook bellen met de GGD als ze nog vragen hadden. Daarvan hebben vijf ouders gebruik gemaakt. 
Verrast 
Volgens Monique Nieuwenhuizen werden er voornamelijk inhoudelijke vragen gesteld. De ouders waren vooral verrast en vroegen zich af of het geen kwaad kon dat de kinderen nu in totaal twee keer een inenting tegen DTP hebben gekregen. Volgens de GGD kan dat geen kwaad en hoeft er niet langer gewacht te worden met het alsnog toedienen van het goede vaccin tegen baarmoederhalskanker.  
Nieuwe datum 
Over een aantal weken worden de 52 meisjes alsnog ingeënt met het goede vaccin tegen baarmoederhalskanker, een exacte datum is nog niet bekend. Wanneer de nieuwe datum de kinderen niet uitkomt, kunnen ze zich ook op afspraak laten inenten.

Angst

Nadat de fout ontdekt was, vreesde Ronald de Meij, directeur van de GGD, dat mensen zich uit angst niet meer zouden laten inenten. 
Er zijn bij de GGD echter nog geen berichten binnengekomen dat ouders naar aanleiding van de fout afzien van een nieuwe inenting.